mandag den 22. september 2014

Skjultekoder og hemmelige forbindelser


Sikke en overskrift var? men film er ofte ikke bare det vi sidder og ser, nogle gange er der hemmelige koder eller skjulte forbindelser til andre film. Det er koder og hemmelige tegn man først ser når man har set filmen mange gange.


For eksempel så går koden A113 igen i rigtig mange forskellige computeranimerede film. Dette er film som Hunger Games: Cathing Fire, Avengers og rigtig mange pixar-film.  For eksempel så gemmer koden sig i en computer skærm, i mens at præsident Snow kigger på Kaittnes i arenaen, og i Disneys Ratatouille er koden gemt som øre mærke hos en laboratorie-rotte.

Men hvorfor lige det her tal? Der har været mange konspirationsteorier omkring det, men faktisk så er det meget simpelt. Numrene referer nemlig til California Institute of the Arts, som eftersigende skulle have et klasse lokale med nummeret A113, hvor førsteårsstuderende har grafisk design og karakteranimation. Koden er derfor en form for hyldest den uddannelses intuition som gav dem succes, hvilket jeg personligt synes er en helt fantastisk gestus. Selvom det nok kun er elever fra uddannelsen som kender til det, så er det ligesom noget de har sammen, og på en måde så må lærerne på skolen blive helt vildt stolt når de ser den kode i computer animerede film.



Der findes dog også andre film som der findes konspirations teorier om.. For eksempel har jeg fundet en omkring Disney. Den er ikke specielt godt argumenteret, men hvis det er sandt er det en ret sjov ting. Disney film skulle nemlig eftersigende have en forbindelse med hinanden. For eksempel skulle Ana og Elsa fra Frozen være Rapunsels kusiner, fordi at Rapunsel er med i Frozen. Derudover skulle Ana og Elsas forældre dø på vej til Rapunsels bryllup, og i den lille havfrue skulle det skibsvrag som Ariel ser, være Ana og Elsas forældres. Desuden så siger nogle så også at forældrene ikke døde, men de blev skyllet op på en ø og fødte Tarzan. Der er sikkert nogle beviser for at det ikke er sandt, men jeg kan ret godt lide idéen omkring, at skabe en forbindelse imellem filmene. Det giver ligesom en følelse af at producenterne har tænkt over handlingen og filmen generelt.

Så koder og hemmelige forbindelser er altså en rigtig sjov idé og man kan jo nærmest begynde at se alle sine yndlings film igen, for at se om man kan finde nogle af koderne og forbindelserne ;-) Desuden har jeg hørt at man i en hver Disney film kan finde Mickey Mouse’s øre gemt et sted. Så god jagt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar